IMG_0947 (1)IMG_1399 (1)IMG_0311 (1)

Hej Allesammen Derude!

I dag handler Julias Rejseguide om Indonesien. Jeg vil lave 2 indlæg omkring Indonesien, da Indonesien sammenlignet med øerne Bali og Gili Trawangan, har to vidt forskellige kulturer. Jeg vil igen dele de bedste seværdigheder, hoteller, restauranter, aktiviteter mm. efter min mening! Så hvis du har planer om at rejse igennem Indonesien og se:

 • Sumatra
 • Java

Så er jeg den rette du er kommet til. Her er de steder, jeg virkelig kom til at holde af, da Sara og jeg var i Indonesien! Jeg vil ranke hvert sted med stjerner. (Tjek stjernernes værdi ud HER)

Attraktioner:

Shop (Plaza Indonesia & Grand Indonesia) i hovedstaden Jakarta, Java unnamedunnamedunnamedunnamed

Hoteller:

 • Garuda Plaza Hotel, Medan, Sumatraunnamedunnamedunnamedunnamed
 • Royal Drnai View, Bukit Tinggi, Sumatraunnamedunnamedunnamed
 • Indah Palace, Yogyakarta, Javaunnamedunnamedunnamed

Restauranter:

 • Hard Rock Café Jakarta, Javaunnamedunnamedunnamedunnamedunnamed
 • EasyGoIn’ Restaurant & Bar, Yogyakarta, Java unnamedunnamedunnamedunnamedunnamed
 • Hanis Restaurant & Bakery, Yogyakarta, Javaunnamedunnamedunnamedunnamedunnamed

Aktiviteter:

 • Bad Elefanterne og tag på en Tubing Tour, Tangkahan, Sumatraunnamedunnamedunnamedunnamed
 • Trekken i Gunung Leuser National Park, Bukit Lawang, Sumatra (Orangutanger)unnamedunnamedunnamedunnamedunnamed
 • Se sol opgangen på Mount Bromo, Bromo, Javaunnamedunnamedunnamed

Samlet Vurdering: unnamedunnamed

Jeg vælger at give Indonesien 2 ud af 5 stjerner.

Ærligt, er jeg meget chokeret over Indonesien. Jeg havde nogle helt andre visioner, inden jeg rejste. Jeg fik indtrykket af, at Indonesien var et unikt land, pga. deres: Orangutanger, dyreliv samt deres utrolige flotte natur. Det havde de også, hvilket var fantastisk! Men deres kultur og mangel på turistattraktioner, gjorde det til en meget negativ oplevelse. Maden i Sumatra var også rigtig ringe. Det var meget svært at finde et godt sted at spise.

Det er jo et land med mange regler. Overraskende nok er 85% af Indonesiens befolkning muslimer. Det gør, at jeg som dansker, skal se ud på en bestemt måde og opføre mig på en bestemt måde. Det respekterede jeg skam også, men det gjorde det til en meget negativt oplevelse, at jeg i 40 graders varme, skulle have den samme lange kjole på, hverdag med en T-shirt over hoved (da den viste ryg). Jeg skulle hele tiden tænke på min beklædning, da man som kvinde, ikke må vise ankler eller skuldre. Også når vi skulle bade, skulle vi have T-shirt og shorts på…

Der var også bøn som blev sendt fra de forskellige moskeer til hele byen. Her stod man op klokken 5 om morgenen og faldt i søvn igen. Det var meget anstrengende, at jeg som dansker på en måde skulle tvinges til at være en del af en kultur, som jeg ikke vil være en del af. Det gjorde, at jeg ikke så oplevelsen som en rejse på samme måde, som da vi var i de andre lande.

Det positive er, at jeg i 28 dage har fået et indblik i, hvordan det er at leve i en muslimsk kultur. Dette er ikke helt nyt for mig, da min halv farfar var muslim, så på den måde, ved jeg meget om kulturen. Men den her oplevelse, var virkelig noget af et kulturchok.

I forhold til de andre lande vi var i, er indoneserne mere reserveret. Jeg har nogen eksempler på, hvor folk virkelig ikke har nogen form for situationsfornemmelse.

 • Folk der peger og griner af turister.
 • Folk der råber ‘bule’, hvilket betyder turist.
 • Folk der synger karaoke på hotellet til klokken 3 on natten… Generelt synger folk bare meget karaoke, så hele byen kan høre det.

Det er ikke et land, som jeg er interesseret i at besøge igen… Men jeg er glad for, at jeg har fået den oplevelse. At vi har været så tæt med de lokale, spist hos familier og generelt bare har lært en del om deres kultur; hvilket er fedt at have i bagage. Jeg vil dog virkelig anbefalde, at tage 1 dag til Tangkahan og bade elefanter og tube. Også tage 2 dage til Bukit Lawang, hvor man kan se orangutanger. Det er helt inde i junglen, så her er der ingen kultur at tage hensyn til.

Tjek mine rejsevideoer ud HER, for at få et bedre indblik af hvad jeg har oplevet!

Jeg håber I kunne lide indlægget, selvom det var lidt mere i den negative retning… Men sådan er livet jo også en gang i mellem jo. I må have en dejlig dag!

Mange knus fra Julia

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar