(Denne video samt dette blogindlæg er lavet i samarbejde med naturli-foods.dk)

Hej venner!

I dag skal vi langt om længe i køkkenet! Jeg havde aldrig troet at jeg skulle lave mad på YouTube, men hold da op, hvor er jeg vild med det! Det føles så fedt at jeg endelig er gået i gang og jeg glæder mig så meget til at vise jer en masse veganske opskrifter i fremtiden!

Jeg er ked af det tog mig så lang tid at uploade denne video, men jeg ville gerne have redigeringen skulle være i top – især, når det er et samarbejde!

VEGANSKE BOLLER:

FREMGANGSMÅDE:

Start med at smule gæren og derefter kom  6dl lunken sojamælk i (jeg har varmet min i mikrobølgeovnen)

Rør rundt til gæren er blevet opløst.

Kom derefter de 3 spk ahornssirup, 3 spk smør og de blandende kerne i.

Så er vi nået til vores ægge erstatning, som er chiafrø blandet med vand. Held 2 spk chiafrø med ca. 3 spk vand og vent ca. 5 minutter. Nu har chiafrøene absoberet vandet og der er blevet dannet en ægget konsistens.  Tjek evt. Min blog ud, hvor du kan finde andre alternativer til æggeerstatning.

Hæld chia-blandingen i, og set lad røremaskinen i gang. Tilføj stille og roligt melet lidt af gangen til der ikke er mere tilbage.

Vi vil gerne have dejen skal være våd, så tilføj en lille sjat sojamælk, så den får den rette konsistens.

Så når dejen ser ud som i videoen, så lad den hæve i 20 minutter..

Efter den første hævning, skal vi lige have sparket dejen i gang igen. Start røremaskinen igen.

Til at pensle bollerne skal du bruge soyafløde blandet med en smule salt. Og som lidt eksta pynter vi lige bollerne med nogle blandede kerner!

Så er det tid til at forme bollerne. Tag en skål med vand og to spiseskeer og gør som i videoen. Bollerne kommer til at hæve meget ved 2 hævning, så gør dem ikke for store!

Lad bollerne hæve i 40 minutter. Tænd ovnen på 200°C når bollerne har hævet i 30 minutter.

Til at pensle bollerne skal vi blande en knivspids salt sammen med soyafløden. Pels alle bollerne og tilføj så de blandede kerner efter behov.

Bag hver plade med bollerne i 13 minutter og voila!

Jeg håber i kunne lide videoen samt dette indlæg. Tag mig på instagram @juliakobia og tilføj #plantemadgørmigglad, hvis i selv ender med at lave denne opskrift!

I må have en dejlig dag!

xx

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar