Hej venner!

I dag har jeg et rigtig spændende indlæg til jer! Som mange af jer ved, så vil jeg gerne leve et meget mere bæredygtigt liv end jeg gør i forvejen. Jeg har levet efter en vegansk livsstil i godt og vel 1,5 år, og selvom min far altid har lært mig at handle genbrug siden jeg var lille, og min mor har lært mig at købe økologisk samt ikke at bruge mange penge på tøj, skønhedsprodukter mm., så føler jeg, at jeg ikke er der hvor jeg vil være i mit liv. I de seneste år har jeg fundet ud af hvor meget vi som mennesker egentlig kan gøre for at skabe en bedre verden for fremtiden, og en ting jeg har lovet mig selv, er, at jeg vil være den bedste udgave af mig selv, og jeg er klar på nye udfordringer, som kan gøre mig til et bedre mennesker for hver dag der går. For nogle måneder siden som sendt fra himlen mødte jeg Calina sammen med hendes skønne søn Anakin til en event på Café Yellow Rose i København. Da jeg så Calina, var der en fest inde i min krop af glæde, da jeg nemlig har fulgt Calina i lang tid på Instagram. I kan få den korte version her:

Sådan opdagede jeg NeoHippie:

For 2 år siden, hvor jeg stille og roligt begyndte at blive tiltrukket af den veganske livsstil faldt jeg over en masse danske veganske Instagramprofiler, og Calinas var en af dem. Der gik først et par måneder før jeg rigtig besøgte hendes blog NeoHippe.dk, som hun jo også hedder på Instagram. Jeg begyndte at læse om hendes bæredygtige livsstil, og hvordan hun havde valgt at opdrage hendes børn. Jeg fik næsten tårer i øjnene, da mange af de ting hun skrev, var tanker jeg selv havde haft i årevis. Hun skrev om at hun bar hendes børn i en slynge, hvilket var noget min mor altid gjorde med mig som barn. Det er rigtig normalt i Kenya, hvor min mor kommer fra. Calina skrev om hvorfor hun havde valgt at hendes børn ikke skulle gå i institution, hvilket var et emne som mange mennesker har kritiseret mig for i sociale sammenhæng. Jeg vil heller ikke have at mine børn skal gå i institution på baggrund af mine erfaringer som pædagogmedhjælper i 2 år, og 10 års mobning i folkeskolen. Nu er der sikkert mange af jer der ryster på hovedet siden jeg nu er i gang med en uddannelse i social- og special pædagogik, hvilket jeg sagtens kan forstå, men det skal vi nok snakke om i et andet indlæg eller i en video – formålet for mig er jo ikke at skulle arbejde i en institution, nej jeg vil opbygge min egen praksis for udsatte børn, unge og voksne. Når tilbage til Calina. Ja, det var så dejligt bekræftende, at læse en blog samt Instagramposts fra et andet menneske, som deler mange af de samme værdier som en selv. Så da jeg mødte Calina på Café Yellow Rose, sammen med hendes søde veninde, hvor vi fik snakket i godt og vel over en time om vores fælles værdier, erfaringer i livet, og Calina så fortalte mig at hun var i gang med at skrive en bog, så blev jeg helt solgt, og hvor har jeg glædet mig til at læse den. Bogen kom med posten for et par dage siden og den er allerede slugt, så nu vil jeg som lovet i titlen komme med en anmeldelse af “Bæredygtig Livsstil”, som jo er skrevet af Calina Leonhardt.

Anmeldelsen af Bæredygtig Livsstil:

Bæredygtig Livsstil af Calina Leonhardt får 4 ud af 5 stjerner.

Det gør den, da det er en sindssyg god og simpel guide til en bæredygtig livsstil. Jeg beundre virkelig Calina for at hun har kommet fra en helt omvendt livsstil, hvor hun fortæller, at hun var en dulle i 00’erne, og at hun var noget af en shopaholic, når det kom til tøj. Bogen er letlæselig, og den er delt op i et emne ad gangen, hvor vi først starter med Calinas mad, hendes hjem, hendes omverden og tilsidst hendes børn. Hun gør det nemt og forståeligt, hvorfor hun har taget visse bæredygtige beslutninger i hendes liv, og man kan virkelig mærke hvor mange timer hun har brugt på at undersøge de bestemte emner såsom: veganisme, zero waste, danskernes forbrug mm. Der er mange faktabokse og undersøgelser med i bogen, hvilket gør den troværdig. En anden ting jeg virkelig må tage hatten er for, er at man virkelig kan mærke hvor meget Calina hviler i sig selv med sin familie. Det er ligefremt smukt at både Calina og hendes mand Benjamin lærer deres børn en masse sunde værdier fra fødselen af. Bogen er en super god guide til dig som gerne vil i gang med den veganske livsstil samt en bæredygtig livsstil, da der er sider over veganske restauranter, bæredygtige supermarkeder og meget mere både i starten og i slutningen af bogen. Der er en liste over hvornår frugt og grønsager er i sæson i Danmark, og hold da op, hvor har jeg så meget respekt for Zero Waste, fordi det virkelig er imponerende at høre, hvordan Calina gerne vil leve i takt med naturen. Det er virkelig noget jeg gerne vil begynde med, så nu føler jeg, at jeg stille og roligt kan gå i gang, da jeg har denne her bog til at guide mig.

Siden jeg selv lever efter en bæredygtig livsstil, så er der jo mange af de emner som Calina tager op, som jeg jo har mange erfaringer med. Såsom at: Handle genbrug, bruge menstruationskoppen, ikke at gå med make-up, sy tøj som er gået i stykker (upcyckling) mm. Det er meget bekræftende, at man får af vide, at man gør det rigtige fra selveste eksperten af bæredygtighed! Calina kommer også grundigt igennem hvert emne i bogen, hvor hun kommer med gode alternativer til bæredygtige produkter, men grunde til at bogen ikke får de 5 stjerner, er, at jeg desværre synes der mangler noget mere om Calinas baggrund til at understøtte hendes bæredygtige valg. Det er en super dejlig guide, men jeg ville ønske at bogen var startet med en historie om Calinas barndom, hvor man så kunne følge hendes rejse fra en meget materiel livsstil til en bæredygtig livsstil. En anden ting der irriterede mig lidt, er at der ikke er nogen billeder af Calinas mand i bogen, som hun taler meget passioneret om. Man kunne godt tro at Calina var en enlig mor til to børn, hvis man kun ser billederne igennem, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt for læseren, da hun taler så kærligt om hendes mand. Mange af billederne i bogen kigger Calina ned, og der er kun et billede hvor man kan se hendes øjne, hvilket jeg synes er en skam, til f.eks dem der ikke har kendskab til Calinas blog eller Instagram, siden hun jo ikke selv er på forsiden af hendes egen bog. En anden grund til at bogen ikke får 5 stjerner, er at der er et par emner jeg er noget uenig i.

Al kritik er ment konstruktivt, og er bare min egen personlige mening – det er ikke for at træde nogen over tæerne.

Det første jeg gerne vil kritisere, er afsnittet, hvor Calina snakker om emballage. Jeg synes det er rigtig ærgerligt at der ikke bliver snakket om det hormonforstyrrende stof ‘Bisphenol A’, som er på kanten af tomatdåser og i plastik f.eks. i sutteflasker. Læs mere HER. Siden Calina er mor, og snakker meget om amning, så synes jeg at det ville være meget passende at informere mødre om hvor farligt stoffet Bisphenol A er, som også sidder i plastiklegetøj og meget mere. For mere information, så se dokumentaren ‘The Human Experiment’ på Netflix.

Det andet jeg gerne vil kritisere, er afsnittet om tandbørstning og tandhygiejne, hvor emnet om flour i tandpasta ikke bliver forklaret nærmere. Flour eller Flouride nedbryder langsomt dine tænder. I USA og andre lande har man simpelthen tilsat flour i drikkevandet, hvilket jo er en god markedtingstrategi for tandlægerne… Jeg har faktisk tænkt på at lave en video om hvor farligt flour egentlig er. Det bliver beskrevet som gift i denne HER artikel, hvilket jeg også mener det er. HER er der endnu en god artiklen om flour i tandpasta – der er virkelig mange artikler på nettet og videoer på YouTube om hvor farligt flour er, så jeg synes det er lidt ærgerligt, at der ikke bliver advaret imod det. Lige et sidespor, men det samme gælder vacciner! Det er jo en industri ligesom mejeri- og kødindustrien, som jo ikke er interesseret i at I derude skal vide hvor usundt det jo egentlig er for jer at indtage disse ting – men heldigvis er der en masse mennesker der gør et godt stykke arbejde for at bevise, at vi mennesker ikke burde spise dyr, smøre kemikalier på kroppen eller i ansigtet og meget mere.

Det trejde jeg gerne vil kritisere, er afsnittet om deodorant. Jeg synes igen det er ærgerligt at man ikke bliver informeret om at stort set alle deodoranter man finder i supermarkederne i dag indenholder aluminium, hvilket er rigtig usundt for kroppen. Nogen mener simpelthen hen at oversagen til bryst- og armhulekræft kommer fra aluminium i deodoranter. Jeg har faktisk set en dokumentar om det, og det giver meget god mening. Men det er super fedt at Calina kommer med gode alternativer til deodorant som f.eks lidt af en citron – super idé, det havde jeg sku aldrig tænkt på man kunne gøre – super smart og virkelig billigt! I 2014 lavede DR Kontant et afsnit om at næsten alle mærker, som laver deodoranter overstiger EU’s regler for brugen af aluminium i deodoranter. Jeg fandt en artikel om det – læs HER.

Det sidste jeg gerne vil kritisere, er afsnittet om transport og misforståelsen af ordet CO2. CO2 er kuldioxid, som man også tilsætter i sodavand og alt udsender CO2. Mennesker, dyr og planter udsender CO2. CO2 er en vigtig del af naturen og jeg synes virkelig det er ærgerligt, at politikere og så mange mennesker i verden ikke forstår at problemet IKKE er CO2. Problemet er overbefolkning på kloden. Vi er bare for mange mennesker, og det ser man jo i u-landende hvor der er mest fattigdom. Der får man jo 5-6 børn, hvor vi her i norden får i gennemsnit 1-2 børn. Tallet bliver dog mindre år efter år i u-landende, da de har fået bedre prævention. Jeg vil gøre mit bedste for at gøre verden til et bedre sted, men at droppe fly og muligheder for at opleve vores smukke verden, når man i forvejen gør en masse godt for miljøet hver eneste dag, ser jeg på ingen måde som værende logisk. Jeg ser det mere som at man vil gå glip af en masse fantastiske oplevelser i sit liv. Overbefolkning i verdenen er jo et problem der er opstået over flere hundrede år. Jeg synes det er super sejt at Calina vil gøre en masse for miljøet, men jeg synes det går for langt, hvis man vil begrænse sig selv og sin familie for at få en masse oplevelser og møde nye kulturer, nye lande, smage ny mad og møde nye mennesker. Men nu er det ikke mit liv, så hvis Calina er glad for den måde hun lever sit liv på, så er det jo også det vigtigste!

Afslutning:

Jeg håber I kunne lide anmeldelsen! Bogen er fantastisk god, men der er mange ting jeg godt vidste i forvejen siden jeg jo selv går efter at leve nogenlunde samme livsstil. Jeg bruger selv bambustandbøster, klude fri for mikroplast og næsten alt mit tøj er købt i min lokale genner. Calina er dog mange strit foran i forhold til mig! Jeg ser hende virkelig som en fantastisk rollemodel. Jeg vil som sagt stille og roligt begynde at sætte mig mere ind i Zero Waste – det er mit næste mål, så med denne her bog har Calina lige givet mig det sidste med på vejen, også til den dag jeg selv får børn! Jeg lever efter en vegansk livsstil, men nu vil jeg kaste mig ud i at leve en mere kemifri og meget mere bæredygtig livsstil. Det kommer til at tage tid, men det er det værd!

Husk at følg Calina på hendes sociale medier:

Instagram: @neohippie.dk

Blog: neohippie.dk

Tilslut kan I se alle de fine billeder fra da jeg var til Calinas bogreception i dag! Det foregik på den veganske café Acacia inde på Frederiksberg. Den ligger på Gammel Kongevej 171 – det var super hyggeligt! God mad og dejligt selvsskab!

Calina og hendes skønne datter Aston og jeg!

Som en rigtig fangirl fik jeg den sødeste signering!

Calina holder tale.

Lækre veganske snacks og appetizers

Jeg leger med Calinas datter Aston og hendes veninder Aya og Elva.

Mere leg med Aston & Aya.

Frugtklubben.

Jeg tiltrækker børn som en magnet.

Så skal vi hjemad – Calina og hendes søn Akakin <3

Tak for du læste med – du er fantastisk!

xx

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar